Átlátszó szappan beágyazása hideg folyamatba

ÍRTA: Szappan Mentor

Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében. Legyen a szappankészítés újra olyan természetes az otthonokban, mint régen!

Néhány igen kellemes külsejű szappannal gyarapodott a polcom a közelmúltban: a szójaolajos szappannal, amit festőbuzér porral színeztem, és átlátszó szappanrudacskákkal díszítettem. Őket annak a Melt and Pour cikksorozatnak köszönhetem, melyet nemrégiben tettem közzé itt, a szappanmentor.hu blogon.
A Melt and Pour szappan alapok egyik nagy előnye éppen az, hogy a beágyazásos dekoráláshoz kis mennyiségű szappant is könnyedén és gyorsan (!) készíthetünk vele. Ha szeretnél többet megtudni a Melt and pour alapokról és magáról a technikáról is, akkor itt kezdd (új ablak):
A Melt and Pour szappan alapok

Tejet is használtam hozzá, méghozzá ezúttal nem kecskéét, hanem kókuszét.
Ha neked is kedved támad ehhez, ne feledd el, hogy ezt is fagyasztani kell!
Az a dekorációs elem, amit ez esetben én használtam, rendkívül egyszerű, készítését megnézheted a fázisfotókon (új ablakban nyílik):
Szójaolajos szappanrecept

Átlátszó szappan beágyazása hideg folyamatba

Szójaolajjal nagyon jó ápoló hatású szappant készíthetsz, számunkra a legontosabb jósága a magas E-vitamin-tartalmában rejlik. Általában 5-10-%-nál nem ajánlja a szakirodalom nagyobb mennyiségben az alkalmazását, de én most jóval merészebb voltam, és az sem tartott vissza, hogy hamarabb avasodhat a magas olajtartalom miatt. Egyszerűen kíváncsi vagyok, hogy ekkora arányban használva mi fog történni úgy kb. 3-5 hónap múlva. Bizakodó vagyok, hiszen az avasodás ellenében ott áll a sok-sok E-vitamin.

A szappanarena.hu-n videóban bemutatom a szeletelését is egy trükkel, ami elkerülhetővé teszi a vágás közben esetlegesen fellépő színcsíkozást (új ablak):
Szappanszeletelési trükk a csíkozás ellen

 

Nézd meg, lesz-e mostanában ingyenes élő, online webinár! Amennyiben tartok ilyet, máris csatlakozhatsz ITT.

Regisztrálok!

Miért jó dolog szappant készíteni?

Ebben az ingyenes videótréningben megmutatom, milyen eszközökre és anyagokra lesz szükséged a szappankészítéshez. Valamint megnézzük, hogyan lehet kudarcmentesen csinálni. 

Töltsd ki az űrlapot, és kérd a tréninget!

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com