Az átlátszó M and P szappan alap fejtörést okozhat azzal, hogy a radírozó hatás kedvéért beletett dörzs adalék lesüllyed a forma aljára
Hogy csináld, hogy ez ne így történjen? Ezt mutatom meg most videóban.
Ha nem sokat tudsz a Melt and Pour szappanokról, akkor kezdd itt: A Melt and Pour szappan jelentése
Köszönöm a sok segítséget, ötletet amit a szappanmentor oldalon olvashattam. Az inspirációkon felbuzdulva nagy szappangyártásba kezdtem 🙂
Levendula, édes narancs, dinnye, bounty és illatmentes szappanokat készítettem.
100%-os illóolajokkal illatosítottam, természetes anyagokkal (pl.kakaópor) és kozmetikai pigmentekkel színeztem. Vittem be a szalonba -kozmetikusként dolgozom- ahol a vendégek persze rögtön észrevették és imádják 🙂
Szívesen tennék bele dörzsanyagot, de az a tapasztalatom, hogy lesüllyed az aljára (lásd a bountynál). Hogy lehetne belekeverni?
A választ le is írhatnám, de inkább készítettem róla egy videót, kattints tovább és nézd meg! 22 perces, bele is kattinthatsz, ha sietsz, és csak a lényeget szeretnéd látni 🙂
Egy pillanat!
Nem tudod, hogyan állj neki? Itt segítek: Melt and Pour szappan készítése
Átlátszó M and P szappan alap radírozó adalékkal
A lényeg az, hogy a lehető legjobban lehűljön a megolvasztott M and P szappan alap, mielőtt belekevered a dörzsanyagnak szánt adalékot – de még ne szilárduljon teljesen. A megfelelő pillanat – egy bizonyos ponton túl – mindössze néhány másodperc. Gyakorlatilag kevergetni kell, amíg csak lehet, és a kocsonyás állag előtt szórni bele. Így el fog keveredni, és a szilárdulás miatt nem tud sem feljönni, sem lesüllyedni az adalék. Rá fogsz érezni! Ha nem sikerült, semmi vész, újraolvaszthatod és újrakezdheted. Annyit azonban érdemes tudni, hogy minden újraolvasztással picit csökkenni fog az áttetszőség mértéke, tehát csak óvatosan, körültekintően ezzel. Részletes infók a Melt and Pour alapokról: A Melt and Pour szappan alapok
A Melt and Pour alapokat sokoldalúan lehet variálni, erről itt egy áttekintő poszt: A Melt and Pour színezése és illatosítása
Sokan idegenkednek a Melt and Pour szappan alaptól, mondván, hogy nem teljesen természetes összetvőket tartalmaznak. Ez részben nem mindig van így, részben pedig azt gondolom, hogy ezt is meg kell ismerni kicsit alaposabban ahhoz, hogy kialakítsuk a saját, ismeretekkel megalapozott álláspontunkat. Ez a cikksorozat éppen ezt a célt szolgálja. Ha eddig nem próbáltad, de kedved szottyant tanulmányozniu, ez a poszt jó ugródeszka lesz, itt mindjárt olvashatsz az előnyökről és hátrányokról is: Melt and Pour
Kedves Andrea !
Nagyon hálás vagyok Neked , ezért a sok-sok hasznos tanácsért ! A te segítségeddel tanultam meg szappant készíteni , köszönöm !
Szeretettel üdvözöllek <3
Anna
Kedves Anna! Én pedig hálás vagyok a visszajelzésért, boldogsággal tölt el, amit írtál, köszönöm! 🙂 Szeretettel: Andi
Imádom a videóidat, nagyon jól eltudod magyarázni, szeritem nincs ember aki nem értenél meg. Szép napot Várom a tanfolyamot 🙂
Drága Suzy, inspirál a lelkesedésed, és köszönöm, hogy itt vagy!!! Szeretettel: Andi