hogyan-hasznositsd-a-koromvirag-maceratumbol-megmaradt-szirmokat

Hogyan hasznosítsd a körömvirág macerátumból megmaradt szirmokat?

Körömvirág macerátum készült a szappanodhoz? Sajnálnád a szirmokat kidobni?

Ez a vlog poszt neked szól, nézd meg a videót!

Körömvirág macerátum – A megmaradt növény újrahasznosítása

A körömvirág macerátumos videó rövid szöveges kivonatát lejjebb olvashatod.

Szöveges kivonat

A szappankészítéshez mi szappankészítők szeretünk gyógynövényes olajokat használni. Arról, hogy ezek hogyan készülnek, már olvashattál nálam, de ha eddig nem találkoztál vele, akkor ezt olvasd el: KÖRÖMVIRÁG MACERÁTUM ÉS KRÉM KÉSZÍTÉSE 9+1 LÉPÉSBEN – VIDEÓ

Igen ám, de mire lehetne felhasználni az olaj leszűrése után megmaradt körömvirág szirmokat? Ha követsz, akkor tudod, hogy mindig van jó hírem, és rossz hírem 🙂

Jó hír

  1. A körömvirág ehető növény
  2. A következő szappanodhoz is érdemes félretenni a hűtőbe

Rossz hír

Teát már nem érdemes készíteni vele, hiszen olajos a növény, ezt nem lenne gusztusunk teaként fogyasztani. Forrázatra és borogatásra még alkalmas lehet, ha éppen sebgyógyító vagy egyéb, külsőleg alkalmazható tulajdonságára van szüksége a bőrödnek.

A körömvirág macerátum mellékterméke a növény maga

Mivel ehető ez a gyönyörű színű, olajos körömvirág boglya, ezért nagyon sokféle ételbe használhatod. Ha van benned egy kis gasztro-kalandvágy, a következőkben gondolkodhatsz:

  • saláták
  • dresszingek (vinaigrette)
  • rizsköret, mindeféle rizses étel
  • halak
  • töltött pita, tortilla (és egyéb lepénykenyerek)
  • húslevesek
  • pogácsák
  • sajtgolyó
  • pite, keksz, muffin
  • tojásrántotta (Egg Cups)
  • főzött tortakrém ízesítése
  • krémek, torták díszítése
  • puding

Milyen ízvilágra számíts a körömvirágos ételekben?

Enyhén fűszeresre. Picit borsos-csípős-nagyon enyhén kesernyés az íze, az édes ízeket kiegyensúlyozza.

A körömvirág nemcsak a szappant festi meg,

hanem az ételeknek is színt ad (főzés esetén), ezért is használják sáfrány helyett. A téma nagyon izgalmas, érdemes kipróbálni és továbbfejleszteni az öteleteket saját ízlésed szerint.

Van tapasztalatod az ehető gyógynövényekről a konyhádban? Örömmel olvassuk, szólj hozzá!

Ha egyelőre megmaradnál a szappanrecepteknél, akkor a Szappanreceptkönyvet ajánlom Neked 🙂

Sohasem próbáltad még, de mostanában egyre jobban érdekel a szappankészítés?

Vegyél részt a MiniTréningen!

Iratkozz fel a Szappan Mentor hírlevélre, töltsd le a Start-ot, és
kérd az ingyenes Mini-tanfolyamot!

 


 


 

Feliratkozásommal elfogadom az Adatvédelmi irányelveket.




Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com