Hogyan készíts melegben szappant?

hogyankeszitsmelegbenszappant

ÍRTA: Szappan Mentor

Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében. Legyen a szappankészítés újra olyan természetes az otthonokban, mint régen!

Hogyan készíts melegben szappant?

Ugyan, kinek jut eszébe 32 fokban szappanozni? A kánikulában rizikós szappant készíteni, ezt tudjuk. Gyorsan köt, könnyen túlmelegszik, csupa kockázat. Pláne tejjel. Pláne plusz mézzel. Pláne még joghurttal is.
De nem így! – Hogyan készíts melegben szappant, hogy tuti elkerüld a szétválást?

Elsőre furcsa lehet: melegen!

Ha már lúd, akkor legyen kövér. Úgyis felmelegszik a massza formába öntés után. Akkor fordtsuk ezt hasznunkra. (Persze hűteni mindig lehet, de most nem ezt a metódust választottam). Ez a szappan meleg eljárással készült, de nem az általánosan ismert meleg módszerrel.

Összetevők

  • lúgoldat desztvízzel
  • friss kecsketej
  • joghurt
  • méz
  • levendula macerátum extraszűz olívaolajjal
  • kókuszvaj
  • pálmavaj
  • shea-vaj
  • ricinusolaj
  • sztearinsav
  • méhviasz
  • Nátrium-laktát
  • micák, titán-dioxid
  • levendula illóolaj

Levendula macerátum

Ha nem vágytam volna annyira a friss levendula intenzív illatára, akár ki is hagyhattam volna az illolajat, hiszen a 3 hetes levendula macerátumomnak mennyei levendula illata van.

hogyankeszitsmelegbenszappant A receptet úgy írtam meg, hogy a sok olívaolaj „fékezett” habzását ricinussal, tejjel, joghurttal és mézzel kompenzáltam, az ezekből adódó lágyságot és csekély tartósságot pedig laktáttal, méhviasszal és sztearinsavval.

Magas hőmérsékletek

Az elkészítés módja elég összetett, itt most nem írom le, de hamarosan elérhető lesz. De ez még a jövő zenéje. Kicsit titkos is 🙂
Jelenleg pihen, hűl a formában, meglátom holnap, hogy érdemes-e már felvágni. Mestrekedés ide vagy oda, mégiscsak lágyabb az alaptermészete a sok olívaolaj miatt 🙂

UPDATE: nem veszem ki még a ládikámból, 28 óra telt el a születése óta, de még puha. Nem is csoda, mert sok folyadékkal készítettem, plusz extra adag joghurt is került bele. Mindez azért, hogy könnyebben legyen kezelhető a magas hő ellenére is. Nem is volt probléma ezzel, ennek a módszernek éppen ez a lényege, de az ára ennek az, hogy tovább tart a kikeményedés, plusz sok folyadékot veszít majd a későbbiekben.

Végül harmadnap találtam megfelelő állagúnak a szeleteléshez. Nagyon intenzív az illata, legközelebb illóolaj néljül is készítek egy adagot. Most olyat kívánok, ami csakis a macerátum levendula illatának erejével illatozik. 

Nagyon jó kondicionáló hatást, intenzív és stabil habot, és megfelelő stabilitást várok ettől a szappantól.

Íme ő, Insta:

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Igazi luxus kondicionalast biztosito kecseketejes szappan levendula olivaolajos kivonattal, joghurttal, shea-vajjal, mehviasszal. Hamarosan a szappanmentor.hu-n, link 👉 bio.

Csiszár Andrea – Szappanmentor (@szappanmentor) által megosztott bejegyzés,

A dupla tejes szappan színe

A tej sem, joghurt sem érintkezett közvetlenül a lúggal, ezért a színváltozás nem volt jelentős. Ez annak köszönhető, hogy – bár magas hőmérséklen volt a massza jó ideig – a tejcukor nem égett meg benne, és az annyira jellegzetes ammóniaszag sem volt érezhető.

Szépen meg lehet figyelni, hogyan mutat a frissen vágott szappan a széleken és a belsejében. Ennél a szappannál az árnyalatkülönbség órák alatt eltűnt, de van úgy, hogy több idő telik el eddig. Tejes szappanoknál gyakori dolog, nem kell tőle megijedni. Lesznek még fotók a mostani színéről is.

Szeretnéd tudni, hogyan készült ez a szappan?
Iratkozz fel a hírlevélre, kérd az ingyenes kezdőknek szóló, videós MiniTréninget! A hírlevél-olvasók olyan tartalmakhoz is hozzáférhetnek, amiket csak ott lehet elérni. Ez az én köszönetem a közösség tagjainak.

***************

Privát Facebook közösségünk

tagja úgy lehetsz, ha elvégzed az ingyenes videó MiniTréninget arról, hogyan kezdd el a szappankészítést, katt ide érte: https://szappanmentor.hu/ 

Iratkozz fel a Youtube csatornámra! Érdekes és hasznos videókat készítek a szappankészítés rejtelmeiről, ami teljesen ingyen van: https://bit.ly/3cLuBvZ

Kérd az ingyenes START-ot a Minitréninggel: https://bit.ly/38Bo5ob

Kicsit haladóbbnak érzed magad, és konkrét szappanreceptek érdekelnek? Éljen, ez igen, minden elismerésem! Akkor ez tetszeni fog: Szappanrecept E-könyv – https://bit.ly/2v5Ov3B

Itt is várlak szeretettel: Szappankészítés cikkek: https://bit.ly/2EUaPzt

Szappankészítés biznisz: https://bit.ly/2EH3W35

Bolt: https://bit.ly/2A1lOqf

Kövess a Facebook-on: https://bit.ly/2TPlHVA

Instagram: https://bit.ly/2PWLKc8

Podcastok: https://bit.ly/38DtLxM

Fantasztikus inspirációk, Pinterest: https://bit.ly/2U4fuVZ

Twitter:  https://bit.ly/2SutCI3

TARTS VELEM LEGKÖZELEBB IS, FIGYELD AZ ÉRTESÍTŐKET ÉS AZ OLDALT!

Veled vagyok a kudarcmentes szappankészítésért!

Csiszár Andrea Szappanmentor, a hobbi és profi szappankészítők mentora

~ ° ~ Aki kiáll a kudarcmentes szappankészítés mellett ~ ° ~

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Miért jó dolog szappant készíteni?

Ebben az ingyenes videótréningben megmutatom, milyen eszközökre és anyagokra lesz szükséged a szappankészítéshez. Valamint megnézzük, hogyan lehet kudarcmentesen csinálni. 

Töltsd ki az űrlapot, és kérd a tréninget!

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com