Levendulás-sárgarépás hullámok

Levendulás-sárgarépás hullámok

Hogyan változik a szappan az érési időben?
Erre a kérdésre keressük a választ.
Készítünk, fotózunk, tanulunk – együtt.
Nézd meg a 8 hetes Szappankészítés Kihívásra készült szappanok fotóit, hétről hétre gyarapítjuk a galériát!

Olvasd el a teljes cikket itt! >>>

Levendulás-sárgarépás hullámok – 8 hetes Szappankészítés Kihívás

Ez a szappan nagyon jól hidratál majd.
Mivel 70%-a folyékony olaj, így nem lesz kemény, cserébe domináns tulajdonsága lesz a kiváló “ápoló” hatás.
A Levendulás-sárgarépás hullámok esetében azt fogjuk figyelni, hogy a sárgarépa és a macerált alkanna színe vajon az idő múlásával hogyan fog változni.
Jelenleg mindkettő szép élénk, az alkannás rész mély lila, a répás részben kivehetőek az aprócska sárgarépa darabok.
Selyem is van benne, de az láthatatlan 🙂

Ez a kép az egynapos szappanról készült, ezt követi majd a többi is, mindig 7 nappal az előzőt követően fényképezünk.

Egyértelmű, hogy a fényképek nem teljesen azokat a színeket adják vissza, amiket akkor érzékelnénk, ha a kezünkben tartanánk azokat, de a fotókat igyekszünk azonos beállításban és megvilágításban készíteni.
Közülünk senki sem profi fotós, de nem is ez a lényeg a Kihívásban, hanem a tapasztalatszerzés és megfigyelés.
A képsorozatok így is visszaadják az érés változásait.

Iza szappanján egynapos korában nem találtunk szappanport.
Receptje 7-8% túlzsírozással készült.
Az értékközlés azért nem hajszálpontos, mert nem tudom, hogy hidegen sajtolt-e a rizsolaj, amit használt – egy biztos: jelentős zsírfelesleg IS gondoskodik arról, hogy ne szárítson.

Olajok Folyadék Adalékok Illatosítás
 35% olívaolaj desztillált víz  Tussah selyem  Levendula illóolaj
 20% rizskorpa olaj  Macerált alkanna
 20% kókuszvaj  Sárgarépa
 10% shea-vaj
 10% makadámia olaj
 5% ricinus olaj

A Levendulás-sárgarépás hullámok Radics Izabella munkája.

Iza 8 hetes Kihívás-galériáját itt találod, egyelőre az egynapos szappan fotójával, hetente gyarapodva újabb képekkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..