A Melt and Pour szappan jelentése

melt and pour szappan jelentese

ÍRTA: Szappan Mentor

Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében. Legyen a szappankészítés újra olyan természetes az otthonokban, mint régen!

A Melt and Pour szappan jelentése magyarul: olvasztás, majd kiöntés után elkészült szappan.

A Melt and Pour szappan egy olyan szappankészítési folyamat eredménye, melyet egyaránt használnak szappangyártók és a hobbi szappankészítők.

A Melt and Pour szappan jelentése

Ennek a folyamatnak a során már kész szappant, úgynevezett Melt and Pour szappanalapot olvasztanak meg, majd különböző adalékok hozzáadása után formába öntik. A Melt and Pour szappankészítési eljárás teljesen eltér mind a hideg eljárástól, mind a meleg eljárástól, hiszen esetében nincs szükség a rettegett lúg, a Nátrium-hidroxid használatára. Éppen ezért ajánljuk kezdőknek, illetve pedagógusoknak, szülőknek, akik együtt szeretnének kézműveskedni gyerekekkel.

A Melt and Pour szappan készítése remek kreatív terápiás élményt adhat sérült emberek számára is amellett, hogy nem jelent számukra egészségügyi kockázatot.

Ennek a szappanöntési eljárásnak előnyei és hátrányai is vannak a Magyarországon sokkal népszerűbbé vált szappankészítési eljárásokhoz viszonyítva. A Melt and Pour szappan előnyeiről és hátrányairól itt olvass: Melt and Pour – 1 eljárás, amiről alig beszélünk

 

A Melt and Pour szappan kifejezés eredete

A Melt and Pour kifejezés angol nyelvű, ezért helyes, ha a használata során megtartjuk az eredeti nyelvű helyesírását. Kiejtése: [melt end pur]. Magyarra fordítva szó szerint: olvad és önt.

Az eljárás nevét így is láthatod leírva: Melt & Pour. Az & [et] jel, másképpen ampersand egy logogram, amely ‘és’ kapcsolatot jelent, és az [et] latin betűjelekből származik. Tipográfiai szempontból ligatúra.

A Melt ad Pour szappan helyesírása

Így használjuk mi: olvaszd meg és öntsd. Mivel azonban ez felszólítás, helyesen így használhatjuk: olvaszd meg és öntsd!

melt and pour szappan jelentese

Forrás: Wikipedia.org

Miért jó dolog szappant készíteni?

Ebben az ingyenes videótréningben megmutatom, milyen eszközökre és anyagokra lesz szükséged a szappankészítéshez. Valamint megnézzük, hogyan lehet kudarcmentesen csinálni. 

Töltsd ki az űrlapot, és kérd a tréninget!

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com