Szappancsomagolás koronavírus-járvány idején

szappancsomagolas_koronavirus

ÍRTA: Szappan Mentor

Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében.

Szappancsomagolás koronavírus-járvány idején

A szappancsomagolásunk aktuálisabb téma, mint valaha. Olvasd végig ezt a posztot, mert nemcsak arról beszélünk majd, hogy mitől lesz még szebb a kézműves remekünk…

A Covid-19 tanít

A szappan az elmúlt hetekben középpontba került, mint hatékony vírusölő szer. Nem kívántuk, hogy így legyen, de megtörtént, mély gondolatokat és érzéseket kavarva bennünk sokak által hóbortnak vélt hobbiról, felelősségvállalásról, empátiáról, együttérzésről és támogatásról. Született erről egy poszt is a közösségi oldalunkon.

A változások, amiket a tömeges fertőzések hoztak az emberek életébe, tanítanak minket. A tömegjárvány-jelenség nem új, de most először lett az életünk valós része. Hogy mi mindent tanulhatunk most, arra nem térek ki ebben a posztban, mert nem ez a blog témája, de vegyük észre, amit észre kell vennünk.

Hogy mik az értékeink, úgy értem, a valódi értékeink. Mik fontosak az életünkben, és mik azok, amikről azt gondoltuk, hogy azok, és mostanában még csak eszünkbe sem jutottak…

Nem sokkal ezután szóba került a Facebook csoportunkban a szappanok érési ideje kapcsán a csomagolás is. Beszéltem is a kérdések megválaszolásáról az akkori élőben. Inkább csak érintettük a csomagolás témát, de később eszembe jutott róla az a két Szappancsomagolás ötlettár táblám a Pinteresten, amit sok éve hoztam létre.
Akkoriban a saját csomagolásomhoz gyűjtöttem ezeket a pineket, inspirációként, és azóta is szoktam menteni ötleteket ide.
Amellett, hogy szemet gyönyörködtető ez a csomagolás seregszemle, nagyon jó ötleteket kaphatsz belőlük te is. Lapozd végig ezt a két színes kavalkádot, és tervezd meg a saját szappanjaidhoz illeszkedő stílusodat!

Hogyan használd a Szappancsomagolás ötlettár képeit?

Az ötlettárban találhatsz bőséggel olyanokat is, amiket te, ügyeskezű alkotóként magad is meg tudsz valósítani, és olyanokat is, amikhez már némi külső erőforrást is be kell vonnod. Mindkettőre mutatok egy-egy példát.

Kevés eszközzel és némi kreativitással otthon is csomagolhatod a saját készítésű szappanodat

 

 

 

 

 

 

Például így. Ennek a szappancsomagolásnak az elkészítéséhez mindössze

 • megfelelő tartású papírra
 • ollóra
 • lyukasztóra
 • ragasztóra
 • kenderzsinegre
 • pecsétre
 • és festékre van szükséged

TIPP: használj biológiailag lebomló csomagolóanyagot a műnyagot tartalmazók helyett!

De nemcsak papírt használhatsz, hanem textileket is, méghozzá az újrahasznosítás jegyében, ilyet is találsz bőven az ötletek között.

szappancsomagolas_koronavirus

 

 

 

 

 

 

Olyan képeket is tettem be, amik más területről érkeznek, hiszen gyakran éppen a más iparágakban alkalmazott módszerek azok, amik új irányt adnak az ötleteinknek.
Ilyen pl. a fű- vagy szénatálca, ami csodálatos csomagolás lehetne a natúr szappanokhoz is, és eredetileg élelmiszerek (kolbász, tojás) számára találták ki tanulói projekt keretében. Micsoda remek gondolat, nagyon jól illene a természetes szappanokhoz is!

Kinek van ötlete a megvalósítására? 🙂

És ha már csomagolás, akkor itt van enyém is azokból az időkből, amikor még gyártottam, ha kíváncsi vagy, kattints át.

Jöjjön a két szappancsomagolás ötlettár

Kattints a képekre, és az egész tábla pijeit végignézheted:szappancsomagolas_koronavirus

szappancsomagolas_koronavirus

Így használd a Pinterestet, ha még nem ismered

Dióhéjban.
Ez az alkalmazás a képekről, a vizualitásról szól elsősorban, sőt, egy ideje videókat is lehet pinelni.
Mi az a Pin? A pin egy színes, virtuális rajzszög, amivel a kedvenc képeidet Táblákra tűzheted, hogy később is rájuk találj. A képek mögött tartalmak vannak, így, ha egy képre, videóra rákattintasz, annak az eredeti forrás-oldalára kerülsz, akár bővebben olvashatsz adot témáról.

 • Lépj be a Google vagy Facebook fiókoddal, vagy regisztrálj
 • Nem muszáj azonnal kitöltened a profilodat, ez ráér később is
 • Használd az induláshoz a keresőmezőt: keress rá 1-2 kedvenc hobbi-témára
 • Ezzel tanítod a Pinterest algoritmusát: ezután a keresésedhez hasonló pineket fog mutatni neked

Ha elkezded hasznln, nézelődsz, rá fogsz jönni, hogyan kell táblákat létrehozni, elnezvezni őket. A tábláid lehetnek publikusak vagy titkosak is. Saját fotókat is tölthetsz fel! Ha egy pined tetszik valaki másnak, ő is kitűzi a saját táblájára, s erről kapsz értesítést. Itt is, mint minden közösségi felületen, módod van követni másokat (személyeket és táblákat is), és ők is követetnek téged, válthattok üzeneteket, stb.

Hobbi, stílus, otthon, művészetek, sütés-főzés, kézimunka… egy aranybánya, ha szereted a szépet.

Ezért jó, ha becsomagolod a saját készítésű szappanjaidat – A koronavírus járvány idején is

Egy gondosan elkészített ajándékot becsomagolva adunk át annak, akinek szánjuk, de fontos az is, hogy ne érje szennyeződés. Járvány idején pedig különösen kiemelkedő a jelentősége ennek. És bár a szappan felületén nem élnek meg sokáig a rákerült bacik és vírusok, azért az ördög nem alszik alapon valószínűleg te is úgy gondolod, hogy inkább extra óvintézkedésket teszel meg a tutifix védelem érdekében.
Ne félj attól, ha a csomagolás eltakarja a szappanodat! Aki kapja, úgyis kicsomagolja majd, de az illata a csomagoláson keresztül is érződni fog, az pedig, hogy a kinézete nem látható azonnal, még ad egy plusz izgalmat a bontogatáshoz. Az illatról jut eszembe, hogy feltétlen olyan módszert válassz, ami hagyja levegőzni a szappanodat!
Ez azért fontos számára, mert különben „befülledhet”: penészedhet a benne lévő glicerin folyadékmegkötő tulajdonsága miatt, és hamarabb is avasodhat. Egy papír- vagy textilcsomagoláson keresztül még az illatanyag-mentes szappannak is érződik az az utánozhatatlan natúr illata!
A darabonkénti csomagolásnak  akkor is lehet létjogosultsága, ha nem adod oda senkinek, pusztán szeretnéd jobban megőrizni az illatát az idő múlásával magatoknak.

***************

Privát Facebook közösségünk

tagja úgy lehetsz, ha elvégzed az ingyenes videó MiniTréninget arról, hogyan kezdd el a szappankészítést, katt a képre:

start_video

 

 

 

Iratkozz fel a Youtube csatornámra! Érdekes és hasznos videókat készítek a szappankészítés rejtelmeiről, ami teljesen ingyen van: https://bit.ly/3cLuBvZ

Kérd az ingyenes START-ot a Minitréninggel: https://bit.ly/38Bo5ob

Kicsit haladóbbnak érzed magad, és konkrét szappanreceptek érdekelnek? Éljen, ez igen, minden elismerésem! Akkor ez tetszeni fog: Szappanrecept E-könyv – https://bit.ly/2v5Ov3B

Itt is várlak szeretettel: Szappankészítés cikkek: https://bit.ly/2EUaPzt

Szappankészítés biznisz: https://bit.ly/2EH3W35

Bolt: https://bit.ly/2A1lOqf

Kövess a Facebook-on: https://bit.ly/2TPlHVA

Instagram: https://bit.ly/2PWLKc8

Podcastok: https://bit.ly/38DtLxM

Fantasztikus inspirációk, Pinterest: https://bit.ly/2U4fuVZ

Twitter:  https://bit.ly/2SutCI3

TARTS VELEM LEGKÖZELEBB IS, FIGYELD AZ ÉRTESÍTŐKET ÉS AZ OLDALT!

Veled vagyok a kudarcmentes szappankészítésért!

Csiszár Andrea Szappanmentor, a hobbi és profi szappankészítők mentora

~ ° ~ Aki kiáll a kudarcmentes szappankészítés mellett ~ ° ~

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com