Hány gramm 100 ml shea-vaj?

Hány gramm 100 ml shea-vaj?

ÍRTA: Szappan Mentor

Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében. Legyen a szappankészítés újra olyan természetes az otthonokban, mint régen!

Hány gramm 100 ml shea-vaj? Mit tegyél, ha ml-ben van megadva a vásárolt vajad, olajod űrtartalma? Mennyi a tömege ennek? Ahhoz, hogy a szappanodhoz lúgmennyiséget számolj, fontos ezt tudni, igaz? Ki lehetne ugyan matematikai képletekkel is számolni, de én mást javaslok ehhez.
Nézd meg, milyen egyszerű kideríteni, a mai blogvideóban ezt mutatom meg, és a végén megnézheted azt is, milyen lett az a szappantömb, amihez előkészültem a videóban.

Hány gramm 100 ml shea-vaj*?

*Shea-vajak, pigmentek és illóolajok: https://www.elemental.eu/hu/

Matematikai úton ugyan ki lehet számolni, de ha van egyszerűbb módszer (és van), akkor miért ne élnél ezzel?
Ezen a módon nem kell sűrűség, fajsúly után kutatnod és a megfelelő képleteket alkalmazva számolgatni.

Ugyanezt javaslom a szappanreceptszámlálók kapcsán is: miért számolgatnál papíron, kézzel, ha van erre egyszerű, gyors és ingyenes online megoldás, amit csak egyszer kell megtanulni használni, és örök szappanos életedben hasznát veszed ennek az egyszeri erőfeszítésnek? Ha még „kínainak” találod a számlálót, akkor se keseredj el, mert tudok segíteni itt, míg megtanulod használni: Szappanreceptkönyv haladó szappankészítőknek

Természetesen ezt a módszert alkalmazhatod bármilyen más vajra, sőt, folyékony olajjal is ugyanígy kell eljárnod.

Ha nem akarsz lemaradni ezekről a videókról, akkor átkattintás után iratkozz fel a Youtube csatornára, teljesen ingyenes!

A különböző alapanyag vajak és olajok eltérő sűrűsége miatt a mérést minden alkalommal végezd el, sose hagyatkozz emlékezetedre ebben!
Még ha olyan vajat alkalmazol is, amit korábban már lemértél, és ezt az értéket fel is írtad, még akkor is megeshet az, hogy a tároló edény falán több vagy éppen kevesebb anyag marad, mint akkor. Inkább menj mindig biztosra, legyen az az érték friss, így lesz a készülő szappanod a legnagyobb biztonságban.

Hány gramm 100 ml shea-vaj?

Nézd meg, lesz-e mostanában ingyenes élő, online webinár! Amennyiben tartok ilyet, máris csatlakozhatsz ITT.

Regisztrálok!

Miért jó dolog szappant készíteni?

Ebben az ingyenes videótréningben megmutatom, milyen eszközökre és anyagokra lesz szükséged a szappankészítéshez. Valamint megnézzük, hogyan lehet kudarcmentesen csinálni. 

Töltsd ki az űrlapot, és kérd a tréninget!

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com