Mit használj pálmazsír helyett bázisolajként?

mit hasznalj palmazsir helyett bazisolajkent

ÍRTA: Szappan Mentor

Csiszár Andrea vagyok, SzappanMentorként allergiásoknak és hobbi szappankészítőknek segítek a szappankészítésben és a saját üzlet felépítésében. Legyen a szappankészítés újra olyan természetes az otthonokban, mint régen!

Ez a poszt neked szól, ha el akarod kerülni a pálmazsír használatát.
A videoban elmondom, mit alkalmazz helyette! Minden szempontból megfelelő alternatíva, de ha mégsem, akkor sem távozol üres „kézzel” >>>


Mit használj pálmazsír helyett bázisolajként?

Letölthető MP3-ban: https://soundcloud.com/csiszar-andrea/mit-hasznalj-palmazsir-helyett-bazisolajkent


Elsőként lássuk, hogy mi miatt alkalmazunk gyakran pálmazsírt bázisolajként!

A pálmazsírnak vannak ugyan bőrápoló tulajdonságai, de nem ez az oka, hogy olyan fontos zsírfajta a szappankészítésben. Sokkal inkább azért tesszük bele a szappanba, hogy keményebbé és tartósabbá tegye a készülő szappant.

Vannak azonban más vajak is, amelyek ugyanezt a keményítő hatást kölcsönözhetik a szappannak.


Ezek közül a legkézenfekvőbb helyettesítő zsír a sertészsír


Ha nem vagy vegán, akkor ezt válaszd. Könnyen elérhető és olcsó, nagyon jó alternatívája a pálmazsírnak. „Ápoló”* tulajdonságai még egy kicsit jobbak is, mint a pálmazsíréi, és majdnem annyira keményít is.

*nem tévesztendő össze a számlálók Ápoló hatás-nál szereplő értékeivel (sertészsírnál: 0, azaz nulla)Amit ezúttal is tarts be!


Ha egy átvett receptben kicseréled a pálmazsírt sertészsírra, akkor ne felejtsd el átfuttatni a receptet a kedvenc szappanrecept számlálódon az eltérő SAP-ok miatt.


A mit használj pálmazsír helyett? kérdésre a válasz – ha a setészsírt sem akarod alkalmazni


A videóban említett kakaóvaj és shea-vaj mellett még szuperkemény szappanod lehet méhviasztól (vigyázz, nagyon kevés kell belőle!), kókuszvajtól, marha- és kecske-, valamint birkafaggyútól, aloevajtól és a mangóvajtól is. A faggyúk kivételével azonban a többi igen drága ahhoz, hogy bázisolajként beleférjen a költségvetésünkbe. A faggyúk pedig csak azok számára elérhetőek, akik vidéken élnek.

Összegzés

A pálmazsír helyettesítése könnyen lehetséges, de vegánoktól erős kompromisszumokat kívánhat meg.

Itt is olvashatsz egy másik megközelítésben a pálmazsír kontra sertészsír témáról Válaszok kezdő hobbi szappankészítőknek

Nem akarsz lemaradni az új videókról? Akkor iratkozz fel a Youtube csatornára úgy, hogy rákattintasz erre a képre, és a megjelenő oldal jobb felső sarkában látható, piros FELIRATKOZÁS gombra kattintasz!

iratkozzfel

 

Nézd meg, lesz-e mostanában ingyenes élő, online webinár! Amennyiben tartok ilyet, máris csatlakozhatsz ITT.

Regisztrálok!

Miért jó dolog szappant készíteni?

Ebben az ingyenes videótréningben megmutatom, milyen eszközökre és anyagokra lesz szükséged a szappankészítéshez. Valamint megnézzük, hogyan lehet kudarcmentesen csinálni. 

Töltsd ki az űrlapot, és kérd a tréninget!

Nézd meg ezeket is:

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com